• Historien bak Leo's

  Vår Historie

  Alt startet i 2006 med en enkel visjon – å skape et møtested hvor familier kan nyte gleden av lek og bevegelse. Det viste seg å være den perfekte formelen. I dag er Leo’s Lekeland Nordens største lekelandskjede, med 65 anlegg og blikket rettet mot Europa.

  Leo 2006 – 2015

  Reisen starter i Sverige og fortsetter over et par år. I 2011 ble en norsk kjede med fem lekeland kjøpt, og virksomheten fortsatte i de to landene frem til 2013 da Leo’s gikk inn i Danmark og etablerte det første lekelandet i Aalborg. I desember 2014 etablerte Leo’s et sterkt partnerskap med Litorina for å ta kjeden til neste nivå.

  Leo 2016 – Nutid

  I tillegg til ekspansjon i eksisterende land, gikk Leo’s inn i Finland og åpnet to lekeland i Tammerfors og Kempele. I 2017 kjøpte Leo’s lekelandskjeden Andy’s, og i 2019 åpnet det første lekelandet i Tyskland.

  Vår tidslinje

  2006

  Alt begynner i Luleå, Sverige. Grunnleggerne Joakim Gunler og Jonas Rönnqvist ønsket å skape et sted for familier med fokus på lek og bevegelse.

  2007

  Det andre lekelandet etableres i Umeå, Sverige.

  2008

  Etablering i Växjö.

  2009

  Etablering i Skellefteå og Kalmar.

  2010
  Etablering i Borås.

  2011

  Selskapet kjøper en norsk kjede med fem lekeland. Leo’s etableres i Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

  Etableringer i Malmö, Bærum (Oslo) og Fredrikstad.

  2012

  Selskapet etablerer seg i Bergen, Eskilstuna, Uppsala, Oslo (Ulsrud), Västerås.

  2013

  Leo’s går inn i Danmark og etablerer det første lekelandet i Aalborg.

  Utvidelse av det første lekelandet i Luleå og etablering i Linköping.

  2014

  Det første lekelandet i Stockholm (Arninge/Täby). Etablering i Jönköping.

  I desember 2014 etablerer Leo’s et sterkt partnerskap med Litorina for å muliggjøre ytterligere ekspansjon.

  2015

  Et nytt konsept for bistroen lanseres – Bistro Leo’s.

  Tre nye lekeland etableres i Danmark – Odense, Aarhus og København (Herlev). I Sverige etableres et lekeland i Karlstad.

  2016

  Leo’s går inn i Finland og åpner to lekeland i Tammerfors og Kempele. Ekspansjonen fortsetter også i Sverige med fire nye lekesentre – Malmö (Stora Bernstorp), Sundsvall, Helsingborg og Borlänge.

  En helt ny Bistromeny lanseres.

  2017

  Leo’s kjøper lekelandkjeden Andy’s og bygger om og omprofilerer lekesentrene i Stockholm (Bromma og Barkarby). Et lekeland i Kungens Kurva, Stockholm, etableres også. Stockholm har nå fire lekeland.

  To lekeland i Sverige (Umeå og Uppsala) får nye plasseringer.

  Ekspansjonen fortsetter i Finland, Jyväskylä og Lahti, og Danmark, Ishøj (København).

  2018

  Det femte lekelandet i Finland (Pori) etableres. I Sverige gjøres tre nye etableringer i løpet av første og andre kvartal – Halmstad, Partille (Göteborg) og Länna (Stockholm).

  2019

  Fire nye Leo’s etableres, to i Finland (Turku og Espoo), ett i Sverige (Kristianstad) og ett i Tyskland (Bremen).

  Leo’s går inn på et nytt marked ved å åpne vårt første lekeland i Nord-Tyskland i byen Bremen. Åpningen blir en stor suksess – den beste åpningsuken i Leo’s historie. Vi har aldri hatt så mange gjester i en åpningsuke.

  2020

  Leo’s når en viktig milepæl ved å åpne vårt 50. lekeland i Mölndal, Göteborg (Sverige). Vi gjenåpner også vårt lekeland i Borås (Sverige) på en ny plassering.

  Under pandemien var vi stengt i 100 dager. Vi gjenåpnet med et nytt digitalt inngangssystem for å kunne møte restriksjonene under pandemien.

  2021

  Leo’s fortsetter ekspansjonen i Göteborg (Sverige) og åpner i Backaplan.

  2023

  Leo’s Group kjøper den finske lekelandskjeden HopLop med 16 anlegg. Totalt har konsernet nå 65 lekeland.